phpThumb_generated_thumbnail
Juny

Els grans Pianistes – Compositors

Joanna Trzeciak ofereix un recorregut per tres grans pianistes, Johann Nepomuk Hummel (1778-1837), Ludwig van Beethoven (1770-
1827) i Sergei Rachmaninoff (1873-1943). Hummel, contemporani de Beethoven, fou un pianista improvisador que va ajudar a transformar l’escola de piano d’Alemanya modificant el timbre de l’instrument. De Beethoven, Trzeciack ofereix la sonata en re menor op.31 núm. 2, anomenada “la Tempesta”, escrita durant el seu període dolorós (testament de Heiligenstadt) i premonitòria del Romanticisme. I finalment, Rachmaninov, un
dels pianistes més grans de tots els temps. Amb un segell personal molt reconeixible i amb la unió de virtuosisme, harmonia i efectes sonors, Trzeciack presenta tres estudis dels Tableaux op. 39.

Joanna Trzeciak ofrece un recorrido por tres grandes pianistas, Johann Nepomuk Hummel (1778-1837), Ludwig van Beethoven
(1770-1827) y Sergei Rachmaninoff (1873-1943). Hummel, contemporáneo de Beethoven, fue un pianista improvisador que ayudó a transformar la escuela de piano de Alemania modificando el timbre del instrumento. De Beethoven, Trzeciack ofrece la sonata en re menor op.31 núm. 2, llamada “la tempestad”, escrita durante su período doloroso (testamento de Heiligenstadt) y premonitoria del Romanticismo. Y por último, Rachmaninoff,
no de los pianistas más grandes de todos los tiempos. Con un sello personal muy reconocible y con la unión de virtuosismo, armonía y efectos sonoros, Trzeciack presenta tres estudios de los Tableaux op. 39.

Joanna Trzeciak offers a review of three major pianists, Johann Nepomuk Hummel (1778-1837), Ludwig van Beethoven (1770-1827)
and Sergei Rachmaninoff (1873-1943). Hummel, a Beethoven contemporary, was an improvising pianist who helped to transform the piano school of Germany moodifying the timbre of the instrument. From Beethoven, Trzeciack offers the sonata in D minor op.31 no. 2, called “The Storm”, written during his plainful period (Heiligenstadt’s testament) and premonitory of Romanticism. And finally, Rachmaninoff, one of the greatest pianists of all time. With a very distinctive personal style and a combination of virtuosity, harmony and sound effects, Trzeciack presents three studies from the Tableaux op. 39.

Joanna Trzeciak propose un voyage à partir de trois grands pianistes, Johann Nepomuk Hummel (1778-1837), Ludwig van Beethoven
(1770-1827) et Sergei Rachmaninoff (1873-1943). Hummel, un contemporain de Beethoven, était un pianiste improvisateur qui a contribué à transformer l’école allemande de piano em modifiant le timbre de l’instrument. De Beethoven, Trzeciack propose la sonate en ré mineur op.31 n°2, dite “la Tempête”, écrite entre dans son époque la plus douloureuse (testament de Heiligenstadt) et premonitoire du Romanticisme. Pour finir, Rachmaninov, un des plus grands pianistes de tous les temps. Avec une touche personnelle très reconnaissable et une combinaison de virtuosité,
d’harmonie et d’effets sonores, Trzeciack présente trois études tirées des Tableaux op. 39.

 

 

Programa

J.N.Hummel (1778-1837) Variacions sobre un tema d’Armide de Gluck en Fa major op.57 

L.van Beethoven ( 1770-1827) Sonata en do menor op.31 nr.2 “Tempesta” Largo. Allegro Adagio Allegretto 

S.Rachmaninov ( 1873-1943) 3 Études -Tableaux op.39 núm. 2 en la menor núm. 7 en do menor núm. 1 en do menor