phpThumb_generated_thumbnail
Juny

Tres italianes a l’òpera

Tres italianes a l’òpera – Església de Sant Martí d’Empúries

Rosella Masciarelli, Michela De Amicis i Erika Vicari, piano

Obres de: Giusto Dacci, Angelo Panzini

A mitjans del segle XIX, Angelo Panzini i Giusto Dacci van compondre un seguit d’obres per a piano a sis mans sobre temes de Giuseppe Verdi. Amb una gran capacitat de combinar el virtuosisme tècnic i les textures orquestrals, aquestes ‘Tres italianes a l’òpera’ ens apropen les belles ‘Fantasies i divertimentos’, inspirades en òperes com Il Trovatore, Rigoletto, Nabucco i La Traviata. La grandesa del Verdi més cèlebre, a sis mans, ens empeny cap a un camí ple d’emocions que apel·larà els records més íntims dels auditors, amb obres que formen part essencial de l’imaginari col·lectiu.

A mediados del siglo XIX, Angelo Panzini y Giusto Dacci compusieron una serie de obras para piano a seis manos sobre temas de Giuseppe Verdi. Con una gran capacidad de combinar el virtuosismo técnico y las texturas orquestales, estas ‘Tres italianas a la ópera’ nos acercan las bellas ‘Fantasías y divertimentos’, inspiradas en óperas como Il trovatore, Rigoletto, Nabucco y La traviata. La grandeza del Verdi más célebre, a seis manos, nos empuja hacia un camino lleno de emociones que apelará los recuerdos más íntimos de los auditores, con obras que forman parte esencial del imaginario colectivo.

In the mid-19th century, Angelo Panzini and Giusto Dacci composed a number of six-hand piano works based on themes by Giuseppe Verdi. With a great capacity to combine technical virtuosity and orchestral textures, these ‘Three Italians at Opera’ approach us to the beautiful ‘Fantasies and divertimentos’, inspired by operas such as Il Trovatore, Rigoletto, Nabucco and La Traviata. The greatness of the most famous Verdi, in six hands, pushes us towards a path full of emotions that will appeal to the auditors’ most intimate memories, with works that are an essential part of the collective imagination.

Au milieu du XIXe siècle, Angelo Panzini et Giusto Dacci composèrent oeuvres musicales pour piano à six mains sur des thèmes de Giuseppe Verdi. Avec une grande capacité pour combiner virtuosité technique et textures orchestrales, ces ‘Trois italiennes à l’opéra” nous rapprochent des belles Fantasses et Divertimentos, inspirées d’opéras comme Il Trovatore, Rigoletto, Nabucco et La Traviata. La grandeur du Verdi, le plus célèbre, à six mains, nous pousse vers un chemin rempli d’émotions qui va faire appel aux souvenirs les plus intimes des auditeurs, avec des oeuvres qui font partie essentielle de l’imaginaire collectif.